full28808783_awww.otenticdesign.com-3760

Overal in India zie je mensen koken, thee zetten, barbequen of zich warmen aan zo’n vuurpotje. Deze geweldige exemplaren worden gemaakt in een kleine fair trade fabriek in het Noorden van India, waar mensen uit de laagste kasten werken tegen een eerlijk loon onder goede omstandigheden, zodat zij een goede toekomst kunnen opbouwen en hun kinderen naar school kunnen laten gaan.

Het vuurpotje is gemaakt van oude bouwmaterialen, die worden gerecycled, afval krijgt een nieuwe bestemming. Elk vuurpotje is dan ook uniek. Je kunt er hout in branden en de vuurpot gebruiken als kachel op je terras. Er zit een roostertje in, waarop je kunt barbecue-en. Als je de hendels naar binnen doet, kun je de vuurpot gebruiken als kooktoestel.

Je krijgt er een handige vuurvork bij: “opa’s vuurvork”. Dit ingenieuze stukje staaldraad kun je om elke stok klemmen, en daarmee heb je een vork waarmee je worstjes of marshmellows boven het vuur kunt houden. De stok moet je zelf zoeken, maar de marshmellows krijg je er bij, zonder suiker en toch heel lekker. Er zit ook een zakje barbecue-kruiden bij.

Specificaties:

Materiaal: oud ijzer, kleuren kunnen verschillen
Afmetingen: breedte 30 cm, inclusief handvatten aan de zijkant, doorsnee cirkel 20 cm, hoogte 25 cm
Gebruik: als kacheltje, fornuis of kleine barbecue

Wil je meer weten over de productie van deze handige vuurpotten klik dan hier